Autobus i midi bus

Neoplan, Setra, Man, Mercedes – Benz, Volvo, Scania, Ayats, VanHoll, Isuzu, Temsa, Berkof, Bova i ostali tipovi autobusa

Ski box-ovi za autobuse se proizvode u dve velicine za dvospratne autobuse sledecih dimenzija (Visina 230cm, Sirina 220cm, dubina 70cm i tezina 100kg) i za jednospratne autobuse i midi buseve dimenzije (Visina 180, Sirina 200cm, Dubina 70cm, Tezina 80kg).

Ski boxovi su predvidjeni za ugradnju signalizacije (stop lampi) i farbanje prema svakom tipu autobusa.

Pogledajte sve slike iz galerije

Mini bus

Mercedes – Benz Sprinter, VW – Crafter, Iveco – Dayli, Ford – Tranzit, Fiat – Ducato, Renault – Master, Peugeot – Boxer, Citroen – Jumper

Ski box-ovi za mini buseve se izradjuju po gabaritima vozila na koje se montiraju. S’tim sto se razlikuju po dubini 50cm i 70cm.  Ski boxovi su predvidjeni za ugradnju signalizacije (stop lampi) i farbanje prema svakom tipu mini busa.

 

Pogledajte sve slike iz galerije

 

Svaki nas ski box ima garanciju od 2 godine na osim na mehanicka ostecenja.

Ski box-ovi se izradjuju od modernih laganih i cvrstih poliesterskih materijala sa dodatnim metalnim ojacanjima.

U ski box-ove se ugradjuju  stop lampe prema tipu vozila na koji se montira i izvodi se kompletna elektro instalacija sa gabaritnim svetlima, dodatnom stop lampom, svetlima za tablicu, unutrasnjem osvetljenjem u led tehnologiji.

Sema vezivanja 7 polova uticnice na ski box-u:

L – levi migavac
R – desni migavac
58L – leva pozicija
58R – desna pozicija
54 – Stop
54g – rikverc svetlo
31 – Masa

Sema vezivanja 13 polne uticnice na ski box-u:                

1 – Levi migavac
2 – Svetlo za maglu
3 – Masa
4 – Desni migavac
5 – Leva pozicija
6 – Stop
7 – Desna pozicija
8 – Rikverc svetlo

Ugradjuje se smart connect uredjaj kada vozilo ima blokadu dodatnih sijalica na kompjuteru.

Ski Box-ovi se farbaju prema boji vozila na koji se montira, boje su vrhunskog kvaliteta proizvodjaca PPG.   Prilikom narucivanja ski box-a morate nam dostaviti fabricki kod boje za vase vozilo npr: (Mercedes – Sprinter za belu boju 9147 artic white)

Nosaci koji spajaju ski box i vozilo su atestirani, i pritom omogucavaju brzu i laku montazu i demontazu ski box-a na vozilo. Prave se od F35mm posebnog celika CE 47-32 velike cvrstoce i elasticnosti, koji se dodatno prekaljuju u kalionici na kvalitet materijala 10,9. A potom se zasticuju od atmosverskih uticaja na koroziju presvlacenjem cinka metodom toplog cinkovanja.

Ram na koji se postavlja ski box izradjen je od kutijastih cevi debljine 2mm, zasticen poliuretanskim zastitnim premazom crne boje.  

Za spajanje rama i ski box-a koriste se vijak po JUS-u M10x70 8,8 tvrdoce, siroke podloske i  samokocive navrtke.

Vazno nam je jos navesti da se ski box montira na postojece sarke vrata kod kombija, mini buseva i ne ometa otvaranje levog i desnog krila zadnjih vrata vozila ili nosace na zadnjem delu vozila predvidjene za ski box kod autobusa. Moguce je ugraditi ski box i kada ne postoje fabricka odredjena mesta za njegovu montazu.